De 5 beste SEO-trends van 2023

By in
119
De 5 beste SEO-trends van 2023

Het internet evolueert voortdurend, zo ook SEO. Wat vorig jaar werkte, werkt dit jaar misschien niet, en wat dit jaar werkt, werkt misschien volgend jaar niet. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste SEO-trends. Dit zijn de belangrijkste SEO-trends voor 2023.

Spraaksgewijs zoeken

Spraakgestuurd zoeken is een andere grote trend die in opkomst is. Met de populariteit van slimme luidsprekers gebruiken steeds meer mensen gesproken zoekopdrachten om online informatie te vinden. ComScore voorspelt zelfs dat in 2020 50% van alle zoekopdrachten via spraak zullen worden gedaan.

Om ervoor te zorgen dat je website is geoptimaliseerd voor gesproken zoekopdrachten, moet je je concentreren op long-tail zoekwoorden. Dat komt omdat mensen de neiging hebben om in volledige zinnen te spreken wanneer ze gesproken zoekopdrachten gebruiken. Zorg er ook voor dat je website mobielvriendelijk is, aangezien veel mensen gesproken zoekopdrachten gebruiken op hun mobiele apparaten. 

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie (AI) begint een grote rol te spelen in SEO. Google gebruikt AI om de intentie van de gebruiker beter te begrijpen en relevantere resultaten te leveren. Bovendien kan kunstmatige intelligentie je helpen je website te optimaliseren voor SEO. Zo zijn er nu AI-aangedreven SEO-tools die je kunnen helpen met trefwoordonderzoek en contentoptimalisatie.

Om ervoor te zorgen dat je website optimaal gebruikmaakt van AI, moet je investeren in AI SEO-tools. Je moet je ook concentreren op het maken van inhoud van hoge kwaliteit die relevant is voor je gebruikers. Zo blijf je de concurrentie voor en scoor je hoger in de zoekresultaten.

Visueel zoeken

Visueel zoeken is een nieuwere trend die aan populariteit begint te winnen. Dit type zoekopdracht gebruikt afbeeldingen in plaats van trefwoorden om informatie te vinden. Je kunt bijvoorbeeld Google Afbeeldingen gebruiken om naar producten te zoeken of een foto van een object maken om er meer over te weten te komen.

Om je website te optimaliseren voor visueel zoeken, moet je ervoor zorgen dat je afbeeldingen en video’s van hoge kwaliteit hebt. Je moet ook bijschriften en beschrijvingen bij je afbeeldingen opnemen, zodat ze gemakkelijk door zoekmachines kunnen worden gevonden. 

AMP op Google

AMP op Google is een technologie waarmee websites sneller kunnen worden geladen op mobiele apparaten. AMP staat voor Accelerated Mobile Pages en werkt door de benodigde HTML-code voor een pagina te laden voordat deze door de gebruiker wordt aangevraagd. AMP is ontworpen om de gebruikerservaring van mobiele apparaten te verbeteren en kan je ook helpen hoger te scoren in de zoekresultaten. Als je een website hebt die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, kan het implementeren van AMP op Google je helpen een SEO-boost te krijgen. 

RankBrain

RankBrain is een kunstmatige-intelligentiesysteem dat Google helpt gebruikersvragen te begrijpen. Het doet dit door zoekopdrachten met vergelijkbare betekenissen te matchen en vervolgens de resultaten te rangschikken op basis van relevantie. RankBrain leert en evolueert voortdurend, wat betekent dat SEO-strategieën die in het verleden hebben gewerkt, in de toekomst mogelijk niet meer werken. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste SEO-trends. 

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *