Linkbuilding

By in
93
Linkbuilding

Linkbuilding is met 50% procent bij uitstek het grootste component van SEO. Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je dit op de juiste manier aanpakt. Alleen dan behaal je de gewenste resultaten.

Deze resultaten houden onder andere in dat je hoger in de resultaten van Google verschijnt en dat je meer kliks op je website krijgt. Of te wel, meer mensen zullen jouw website vinden. Dit heeft natuurlijk een grote invloed op je omzet. Met de invloed die linkbuilding heeft en de huidige online concurrentie kan je stellen dat het onmisbaar is geworden om vindbaar te zijn voor potentiele klanten.

Wil je met linkbuilding beginnen? Lees je dan eerst goed in. Linkbuilding luistert nauw en kan vervelende gevolgen wanneer het niet goed wordt uitgevoerd. Veel mensen willen om deze reden er niet zelf aan beginnen, maar willen linkbuilding uitbesteden. Ga je voor deze tweede optie, dan is het alsnog belangrijk om jezelf goed te informeren. Kies een goede linkbuilding specialist waarvan je zeker weet dat zij nun beloftes waar kunnen maken.

Blackhat linkbuilding

Bij linkbuilding draait het om verkrijgen van backlinks. Dit zijn links die op in een tekst worden geplaatst en naar een andere site verwijzen. Deze tekst waarin de link geplaatst is, wordt de ankertekst genoemd. Dit klink erg eenvoudig, maar er komt uiteraard nog heel wat bij kijken. Google heeft namelijk kwaliteitsrichtlijnen opgesteld waar de links aan moeten voldoen. Wanneer Google denkt dat je op een oneerlijke manier aan je links komt, komt er ongetwijfeld een straf jouw kant op. Wanneer je je niet houdt aan de regels van Google ben je bezig met ´Blackhat linkbuilding´.

Dit kan betekenen dat je bijvoorbeeld irrelevante links plaatst, gebruikt maakt van linkfarms of dat je slechte of gestolen content hebt. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat je je niet eens bewust schuldig maakt aan Black hat linkbuilding, maar toch de richtlijnen overschrijdt. Dit komt vaak voor en heeft te maken met het feit dat er zoveel nuances zijn om rekening mee te houden. Voor Google maakt dit echter geen verschil. Per ongeluk of expres. In beide gevallen krijg jij een straf wanneer Google het niet eens is met je manier van aanpak.

Straf van Google

Wanneer je per ongeluk een straf van Google te pakken hebt, kan dit erg vervelende gevolgen hebben. Je site zal kelderen in de zoekresultaten en belanden op de pagina waar mensen al lang zijn gestopt met kijken. Daar gaan je potentiële klanten! Een straf van Google is onmogelijk om zelf te verwijderen. Je enige optie is het proberen te herstellen van je fout. Dit kan echter veel tijd en moeite kosten. Daarnaast moet je er op hopen dat je niet per ongeluk weer een fout maakt. Na je poging tot herstel kan je een heroverwegingsaanzoek aanvragen bij Google. Je site wordt dan opnieuw onder de loep genomen en krijgt een nieuwe beoordeling.

Linkbuilding met Webton

Er moet met veel regels en details rekening gehouden worden bij linkbuilding. En deze regels veranderen ook steeds. Zo zijn er bepaalde linkbuilding technieken die voorheen fantastische resultaten haalden, maar nu niet meer toegestaan zijn. Je wilt natuurlijk geen straf van Google ontvangen en al je harde werk ongedaan maken. Om er zeker van te zijn dat linkbuilding jou de resultaten oplevert waar je op hoopt, is het aan te raden om een linkbuilding specialist in te schakelen.

Webton beschikt over specialistisch personeel, de juiste tools en jarenlange ervaring om voor jou de perfecte linkbuilding strategie op te zetten. Al sinds 2005 houdt Webton zich bezig met linkbuilding en alles wat daarbij komt kijken. De enthousiaste medewerkers zijn altijd op de hoogte van de veranderende linkbuilding trends en kwaliteitsrichtlijnen. Met deze kwaliteiten op zak zorgt Webton ervoor dat jouw site meer organisch verkeer krijgt en beter vindbaar is in Google. Webton verzorgde in 2021 voor 2600 bedrijven de linkbuilding en heeft hier goede resultaten op behaald. Zo goed, dat ze zelfs als beste bureau in Nederland zijn beoordeeld! Neem vandaag nog contact op met Webton en ontdekt hoe zij jou kunnen helpen met het vergroten van je vindbaarheid en je omzet.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *