On Page Optimalisatie

On Page Optimalisatie

SERVICE OVERVIEW

On page optimalisatie (oftewel on-page SEO) refereert aan alle maatregelen die je direct op de pagina kunt treffen zodat je positie bij de zoekmachines verbetert. Voorbeelden hiervan zijn o.a. maatregelen met betrekking tot het optimaliseren van de content tot het verbeteren van de meta description tag en de title tag.

Omgekeerd daarintegen, off-page SEO refereert aan linkjes en andere signalen. Effectieve on-page optimalisatie vereist een combinatie van verschillende factoren.

On-page Optimalisatie Elementen

Een website heeft drie technische elementen die je kunt optimaliseren:

  1. Technische optimalisatie
  2. Content
  3. Interne links & Structuur

We beginnen met de technische kant van On-Page SEO.

1.1. Server snelheid

De laadtijd van een website wordt door de zoekmachines aangemerkt als onderdeel van hun evaluatie voor ranking doeleinden. Je website sneller maken is een belangrijk onderdeel van on-page optimalisatie.

1.2. Bron code

En efficiënte bron code kan bijdragen aan een betere werking van de website.  Overbodige functies of code secties kunnen vaak verwijderd worden of andere elementen kunnen worden samengevoegd zodat het voor de Googlebot eenvoudiger wordt om de pagina te indexeren.

1.3. IP adres

Het IP adres kan gebruikt worden om uit te vinden of he in een slechte range zit, bijvoorbeeld als je provider een porno website of malware host op dezelfde IP range waar jij op draait. Het beste is om iedere website een eigen IP nummer te geven. Dat geeft ook een positief signaal naar Google af dat jouw website uniek is. 

2. Content

Content, in deze context, refereert niet alleen aan de elementen die je op je scherm ziet zoals teksten en afbeeldingen. Het omvat ook de elementen die niet gelijk zichtbaar zijn, zoals de alt-tags en meta informatie.

2.1. Tekst

Lange tijd werd tekst optimalisatie uitgevoerd op basis van trefwoord dichtheid. Deze aanpak is nu tenietgedaan, ten eerste door termen te wegen met behulp van WDF * IDF-tools en – op het volgende niveau – door onderwerp cluster analyses toe te passen op proefvoorwaarden en relevante termen. Het doel van tekst optimalisatie moet altijd zijn om een tekst te maken die niet alleen rond één trefwoord is gebouwd, maar die op de best mogelijke manieren term combinaties en hele trefwoordzinnen omvat. Zo kun je ervoor zorgen dat de inhoud een onderwerp op de meest nauwkeurige en holistische manier beschrijft. Tegenwoordig is het niet langer voldoende om teksten alleen te optimaliseren om aan de behoeften van zoekmachines te voldoen.

2.2. Structurele tekst elementen

Dit omvat het gebruik van paragrafen of bullet-point lijsten, h- heading tags en individuele vetgedrukte of cursieve tekst elementen of woorden.

2.3. Grafisch:

Alle afbeeldingen zijn belangrijke content elementen die geoptimaliseerd kunnen worden. Ze kunnen bijdragen aan de relevantie van de content en goed-geoptimaliseerde afbeeldingen kunnen ook op zichzelf goed scoren bij Google Image Search. Tegelijkertijd kunnen ze een bijdrage leveren aan het feit of de website aantrekkelijk is voor bezoekers aan de website. Als je een reeks aantrekkelijke afbeeldingen op je site hebt staan zullen mensen langer op je site blijven hangen. Een onderdeel van het optimaliseren van je afbeeldingen is om bestanden of afbeeldingen apart te benoemen.

2.4. Videos

Veel van wat er belangrijk is bij afbeeldingen geldt ook voor video. SEO’s en webmasters moeten vooral aandacht besteden en ervoor zorgen dat audiovisuele content op je website ook bekeken kan worden door je bezoeker. 

2.5. Metatags

De meta title tag, die als pagina element relevant is voor je  ranking, en de meta name description, die een indirecte factor die impact heeft op de CTR (Click-Through Rate) in de zoekmachine resultaten pagina’s, zijn twee balangrijke componenten van on-page optimalisatie. Zelfs als ze niet direct zichtbaar zijn voor gebruikers zijn ze nog steeds onderdeel van de content en moeten ze net als de tekst en afbeeldingen geoptimaliseerd worden. Dit zorgt ervoor dat er een hechte band ontstaat tussen de zoek-of trefwoorden en de onderwerpen die behandeld worden in de content en die gebruikt worden in de metatags.

3. Interne links en structuur

Intern linken kan worden gebruikt als gids bij bezoek van een zoekmachine bot en als navigatie middel voor de bezoeker.

3.1. Logische structuur en crawl diepte

Het doel is om zorgvuldig menu structuren aan te brengen en ervoor te zorgen dat de website hiërarchie niet meer dan vier niveaus heeft. Hoe minder niveaus er zijn, hoe sneller een bot alle subpagina’s bereikt en crawlt.

3.2. Intern linken

Dit bepaalt hoe link juice wordt beheerd en verspreid rondom een domein en kan bijdragen aan de relevantie van een sub-pagina met betrekking tot een specifiek zoekwoord. Een goede sitemap is één van de meest belangrijke on-page basis principes die er in SEO zijn, en zeer relevant, zowel voor de gebruikers die zich op je website begeven als voor zoekmachine spiders.

3.3. Canonalisatie

 Het juiste gebruik van bestaande canonieke tags en / of pagina’s toewijzen met een noindex-kenmerk zijn manieren om dubbele inhoud te vermijden.

3.4. URL structuur

Dit onderdeel omvat het onderzoeken of er zoekmachine vriendelijke URL’s zijn gebruikt en of de bestaande URL’s logisch met elkaar verbonden zijn. De lengte van een URL kan ook worden gezien als onderdeel van on-page optimalisatie.

3.5. Focus

Pagina’s die geen bijzonder nuttige content bevatten en als zinloos voor de Google-index kunnen worden beschouwd, moeten worden getagd met de robots-metatag “noindex”, die voorkomt dat ze worden opgenomen in de zoekresultaten.

4. Ontwerp

Een belangrijke factor in webontwerp vandaag de dag is bruikbaarheid. Complexe afbeeldingen (bijv. door het gebruiken van van Flash) worden vaak vervangen door eenvoudigere alternatieven om de functionaliteit van de pagina te verbeteren. Hetzelfde kan worden toegepast op andere elementen zoals JavaScript-toepassingen.

 

4.1. Optimaliseren van Mobiel

Dit houdt in dat de desktop content van een website moet worden aangepast, zodat deze gemakkelijk kan worden geopend en bekeken op mobiele apparaten zoals smartphones of tablets.

4.2. Bestandsformaten

Plaatjes of afbeeldingen die te groot zijn kunnen de laadtijd van een pagina drastisch verhogen. SEO’s en grafisch ontwerpers moeten de bestandsformaten zo klein mogelijk houden.

4.3. Call-to-Action

Er moeten speciale pagina elementen gebruikt worden om een bezoeker te stimuleren om een actie te ondernemen op de website.

On-Page SEO Optimalisatie

Met pagina optimalisatie hou je de algemene prestaties van je site in de gaten houden vanuit het oogpunt hoe een  zoekmachine er naar kijkt. We maken SEO-titels en meta descriptions waarop mensen willen klikken.

Wij controleren hoe je vermelding er bij een zoekmachine uitziet.

  • Maak een titel die mensen aanspreekt
  • Zorg dat de description een Call To Action heeft
  • Los Technische Problemen op
  • Verbeter hoe je site op mobiel vertoont wordt
  • Begrijp Google en Bing
  • Begin met je Site te Verbeteren
  •  Maak gebruik van een Organische Zoekstrategie

Wil je dat jouw vermelding bij de zoekresultaten eruit springt? Dan helpen wij je met het verbeteren van je site door de juiste focuswoorden te gebruiken waar jouw klanten op zoeken. Kies om te upgraden als je meer pagina’s wilt laten optimaliseren of dit met spoed gedaan wilt hebben.

 

Kies je gewenste opties en ga  afrekenen