Onderzoek & Analyse

Onderzoek & Analyse

SERVICE OVERVIEW

We kennen alle verhalen. Een succesvolle website, die heel veel nieuwe leads genereert en een online shop waar je mega veel winst mee behaalt.

Of je nou in B2B zit of B2C (zaken doet met bedrijven of met consumenten) uiteindelijk doen we allemaal zaken met mensen, P2P.
Wij helpen je om te zorgen dat je bedrijf vertrouwen uitstraalt. Combineer de online en de offline wereld om een echte connectie op te bouwen. Een holistische content marketing aanpak.

Hoe werkt zo'n onderzoek?

In de loop der jaren is gebleken dat er een groter gat is ontstaan tussen marketing experts enerzijds, die vaktaal spreken, en de eigenaar van een bedrijf aan de andere kant. Er bestaan veel verschillende gratis analyses en tools die vertellen wat je moet doen. Maar zeg nou eerlijk: als het motorstoringslampje in je dashboard gaat knipperen ga je toch ook naar de garage.

Wil je dat de monteur je in detail uitlegt wat het probleem is of wil je gewoon weten wat er mis is en wat het kost om het op te lossen?

Dit hebben we als uitgangspunt genomen voor ons website onderzoek. Gewoon in duidelijk Nederlands vertellen wat er aan de hand is en wat we kunnen doen om je site te verbeteren. En het beter te doen dan de concurrent. Dus hebben we een analyse bedacht waar we de volgende punten behandelen en uitleggen:

 • Diepte Onderzoek
  We controleren alles wat er te controleren valt. We beginnen op de homepage en volgen alle links naar pagina’s en informatie op je website.  Deze moet de beste gebruikerservaring voor de bezoeker en de zoekmachine spider opleveren. Uiteindelijk moet het een snel ladende website worden met zo weinig mogelijk coderingsfouten en obstakels voor de zoekmachines.
 • Metatags
  Staan er op iedere pagina wel een titel en een description tag.  En we doen wat een robot niet kan, we kijken of de woorden en zinnen die je gebruikt wel relevant zijn. Heeft de tekst die je op een pagina gebruikt wel een conversie als doel en is de description tag die je hebt gemaakt wel waard om op te klikken? Een website die geoptimaliseerd is voor de zoekmachines zal meer bezoekers naar je site trekken die geïnteresseerd zijn in wat er op je website staat. We controleren je website om te kijken of we deze zo kunnen verbeteren dat je betere resultaten krijgt van bezoekers die vanaf een zoekmachine naar je toe geklikt hebben.
 • Wat zegt Google?
  Het is misschien niet wat je wilt horen maar Google schrijft 2000 punten voor waar je aan moet voldoen. Wij onderzoeken of de informatie die op je website staat wel voordoet aan de eisen die Google en Bing stellen.
 • Populariteit
  Dit toont aan hoe populair je website is aan de hand van het aantal backlinks die je hebt en hoeveel bezoekers naar je website dit genereert. Backlinks zijn linkjes op andere websites die naar jouw site doorlinken. En om beter te scoren is het belangrijk dat je veel linkjes krijgt op interessante en relevante websites.
 • Sociaal
  Website statistieken tonen aan of je social bezig bent; hoe vaak heb je een like gehad of is je bericht gedeeld. Dit kan een aanwijzing zijn van de kwaliteit van de content die je deelt op deze sites. 
 • Lokaal
  Vorig jaar heeft het My Google Business Team meer getest en meer ingezet op lokaal zoeken dan dat ze eerder gedaan hebben. Lokaal zoeken bevat al die handige termen waar lokaal in verwerkt is zoals  “supermarkt bij mij in de buurt” en “huisarts in binnenstad Utrecht”
 • Mobiel
  Als je website het niet goed doet op mobiel kan dat een negatief effect hebben op je bezoekersaantal want die klikken massaal weg van je site.

Uitgebreide Site Scan

Ieder klein en groot bedrijf kan groeien en meer bezoekers naar zijn site trekken door een SEO strategie te hebben. Het begint allemaal met een uitgebreid website onderzoek en scan.

Je hoeft geen expert te zijn om:

 • Te begrijpen wat je SEO uitdagingen zijn
 • Metatags te updaten
 • Technische problemen aan te pakken
 • Je site mobiel vriendelijk te maken
 • Een Google Scan te snappen
 • Je website te verbeteren
 • Gebruik te maken van een organische zoekstrategie

Bij de website scan zit een stap-voor-stap instructie zodat je gelijk de Metatags kunt aanpassen – zonder daarvoor een expert in te schakelen. Krijg binnen 7-10 werkdagen een volledige rapportage per e-mail toegestuurd. Stel je eigen upgrade opties samen als je een grote website hebt of het rapport sneller wilt ontvangen.​