Design Tips

Design Tips

Positioneer je website

Voordat je een huis gaat bouwen laat je eerst door een architect een ontwerp maken. Je wilt de eetkamer rechts, 3 slaapkamers boven enz. Allemaal om het wonen zo prettig mogelijk te makne. Voordat je een website gaat of laat bouwen doe je hetzelfde: zorg ervoor dat je bezoekers je kunnen vinden, ze door je site kunnen bewegen en de bestelknop kunnen vinden. Daarom heb je een aantal ontwerp tips nodig om dit mogelijk te maken.

Een fantastisch website ontwerp is belangrijk voor ieder bedrijf dat online succesvol wil zijn. Maar als de site niet gevonden wordt bij de zoekmachines zullen maar heel weinig mensen dit ontwerp ooit gaan zien. Om ervoor te voorkomen dat je website niet-zoekmachine vriendelijk is, zal je rekening moeten houden met een paar basis SEO regels en zorgen voor goede content.

10 SEO Ontwerp Tips

10 beste SEO tips die helpen om het ontwerp van je site zoekmachine vriendelijk te maken

  1. Zorg ervoor dat je site navigatie zoekmachine vriendelijk is
  2. Zet scripts altijd buiten het HTML document
  3. Maak gebruik van teksten die zoekmachine spiders kunnen lezen
  4. Maak de URL’s zoek vriendelijk
  5. Blokkeer pagina’s die je niet wilt laten indexeren
  6. Onthou dat je bij afbeeldingen altijd de ALT tag invult
  7. Update regelmatig je pagina’s door nieuwe teksten te plaatsen
  8. Maak gebruik van unieke Meta Data
  9. Maak op de juiste manier gebruik van Heading Tags
  10.  Werk volgens de W3C Standaard

Wat is Growth Driven Design?

Test. Leer. Pas aan.

Officiële definitie van Growth-Driven Design (GDD):
een Growth-driven design (Groei-gestuurd ontwerp) slaagt erin de risico’s van traditioneel webontwerp te minimaliseren door een systematische aanpak. Die verkort de opstarttijd door te focussen op echte impact,  continu te leren en te  verbeteren.

Traditioneel webontwerp werkt niet. Waarom zou je meer dan 3 maanden bouwen aan een website waar de resultaten niet van bewezen zijn. Growth Driven Design lost dit probleem op.

robots.txt

Een heel belangrijk klein bestandje...

De robots.txt file plaats je in de www of de public_html map. Dus de plek waar het bestandje komt te staan is www.voorbeeldwebsite.nl/robots.txt. Dit bestandje geeft aan hoe “ver” de spider van een zoekmachine je website mag doorzoeken.

Het is mogelijk om een spider geen toegang te verlenen tot een mapje “klanten” of “afbeeldingen””.

Favicon Ico

Wat is een Favicon.ico

Wat is een Favicon.ico en maakt maak je een Favicon Icoontje voor je website. Veel web browsers hebben een mogelijkheid waar, als je een bookmark maakt van iemands website (bijv. je zet het in je Favorieten) dat in je bookmarks dit icoontje naar de website verwijst.

De browser zal proberen om het icoontje te verkrijgen door te zoeken naar de “favicon.ico” in het mapje op je webpagina.

Verwijderen uit Google

Haal je vermelding weg

Hoe kan ik een URL van mijn website uit de index van Google weghalen? Soms indexeert Google een pagina of een gedeelte van je website die je liever niet openbaar wilt maken.

Dit kan belangrijk zijn als je website bijv. persoonlijke informatie (bijv. creditcard gegevens) toont.

XML sitemap informatie

Een sitemap is een bestandje dat een lijst met alle interne URL’s van een website bevat. Dit bestandje heeft als bestandsnaam XML. Het voorziet grote zoekmachines met informatie over URL’s op een website die ze anders zelf niet hadden kunnen vinden.

Om te kunnen begrijpen wat een xml sitemap is moet je ook begrijpen hoe zoekmachine crawlers werken (ze worden ook wel spiders, web crawlers of bots genoemd of specifiek de Google of Bing Crawler).

Betaalbaar & Effectief

Wij leveren betaalbare SEO services die snel en effectief zijn.

Heb je professionele
SEO hulp nodig?

Neem contact op met onze product specialisten of maak een afspraak om je vragen te bespreken!

SEO & Online Marketing blog

Het belang van een goede internet verbinding

Het belang van een goede internet verbinding

Een goede internetverbinding is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste is het vandaag de dag noodzakelijk om toegang te hebben…
Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Het maken van een dropshipping winkel met WordPress is niet moeilijk als men weet wat de juiste procedure is. WordPress…
Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Contentmarketing is een must als je jouw doelgroep online wilt bereiken om leads en klanten te genereren. Maar contentmarketing kost…