Favicon Ico

Favicon Ico

Wat is een Favicon.ico

Wat is een Favicon.ico en maakt maak je een Favicon Icoontje voor je website. Veel web browsers hebben een mogelijkheid waar, als je een bookmark maakt van iemands website (bijv. je zet het in je Favorieten) dat in je bookmarks dit icoontje naar de website verwijst.

De browser zal proberen om het icoontje te verkrijgen door te zoeken naar de “favicon.ico” in het mapje op je webpagina. Als zo’n bestandje niet gevonden wordt zal deze proberen het vanuit de root directory van je website te krijgen. Maar staat daar ook niets dan gebruikt hij een standaard icoontje als bookmark.

Favorieten Menu

Aan de andere kant, als de favicon.ico wel beschikbaar is zal het icoontje ook worden getoond naast de naam van je website in het Favorieten menu, de locatie bovenbalk in IE, maar ook als de gebruiker zijn Favorieten mapje opent, is het icoontje de link naar je site.

Eigenlijk alle moderne browers hebben de mogelijkheid om het favicon.ico bestand te gebruiken. Feitelijk accepteren ze het bestandje ook in andere grafische formaten zoals een PNG bestand. Deze browsers tonen de favicon.ico in de locatie balk van de browser (het gedeelte dat het adres van je website of de URL toont).

Een mooie favicon.ico helpt mensen om je bedrijfslogo en bookmark te vinden. Zorg er ook voor dat de favicon beschikbaar is op mobiele apparaten.

Help de Browser het favicon.ico bestand te vinden

Heb je je favicon.ico bestandje ergens anders neergezet dat in de huidige web directory (afhankelijk van je web pagina) of in de root map, dan zal je de browser van je bezoeker moeten helpen met het vinden van het favicon bestand. Dat doe je met een metatag zoals de volgende in het gedeelte van je webpagina.

Bekijk het voorbeeld, en specifiek regel 8.

Hoe maak je een "Favicon.ico" Bestand

  1. Maak een afbeelding van 16X16 pixels als afmeting.

    Ja, het is echt heel klein en je kan er ook niet veel van maken. Probeer rekening te houden met de standaard van Windows die 16 kleuren ondersteunt, hoewel we aannemen dat zelfs 256 kleuren zou moeten kunnen.
    Als je wilt kan je ook een 32×32 pixel icoontje maken dat in afmeting geschaald wordt in het Favorieten menu en in de locatie balk. Je kan zowel het 16×16 als het 32×32 icoontje in hetzelfde iconen bestand zetten. Windows gebruikt de eerste voor zijn menu’s en de tweede wanneer de gebruiker een map opent die is ingesteld om grote pictogrammen weer te geven. Het is niet noodzakelijk of verplicht om dit te doen.

  2. Bewaar de afbeelding als een .ICO bestand (natuurlijk genaamd “favicon.ico”).
  3. Upload het naar je website.

    Hoe hoeft het niet naar iedere map op je site te uploaden. Als je ruimte wilt besparen zet je het in het root bestand want de webbrowsers die favicons ondersteunen zullen ze kunnen vinden. Je kan het ook uploaden naar je afbeeldingen map, maar dan moet je wel je pagina’s aanpassen als je dat doet.

Betaalbaar & Effectief

Wij leveren betaalbare SEO services die snel en effectief zijn.

Heb je professionele
SEO hulp nodig?

Neem contact op met onze product specialisten of maak een afspraak om je vragen te bespreken!

SEO & Online Marketing blog

Het belang van een goede internet verbinding

Het belang van een goede internet verbinding

Een goede internetverbinding is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste is het vandaag de dag noodzakelijk om toegang te hebben…
Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Het maken van een dropshipping winkel met WordPress is niet moeilijk als men weet wat de juiste procedure is. WordPress…
Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Contentmarketing is een must als je jouw doelgroep online wilt bereiken om leads en klanten te genereren. Maar contentmarketing kost…