Verwijderen Uit Google

Verwijderen uit Google

Haal je vermelding weg

Hoe kan ik een URL van mijn website uit de index van Google weghalen? Soms indexeert Google een pagina of een gedeelte van je website die je liever niet openbaar wilt maken.

Dit kan belangrijk zijn als je website bijv. persoonlijke informatie (bijv. creditcard gegevens) toont. Het kan tot 90 dagen duren voordat de gevraagde URL verwijderd is en ook niet meer tevoorschijn komt in de zoekresultaten.

De beste oplossing

Als je wilt dat iets niet in de zoekresultaten verschijnt: ZET HET NIET ONLINE!
Google, Bing, spiders, robots, crawlers, een oude vriend, je concurrent….   als je iets online zet kan het worden gevonden!

Een website of pagina verwijderen uit de index van Google

Onze hele metatags website gaat over het toevoegen van pagina’s aan de zoekmachines. Maar soms wil je ook wel eens wat verwijderen uit de zoekmachines. Dit heet ook wel ontgooglen.  Voor het verwijderen van content (dat kan een snippet, titel, pagina content, een URL of een website zijn) uit de zoekresulten heeft de eigenaar van een site enkele mogelijkheden. Hij kan de informatie van de pagina afhalen, een pagina weggooien of aangeven dat Google de pagina niet hoeft te indexeren of te crawlen. Afhankelijk van het type content dat je wilt verwijderen zijn er verschillende eisen aan verbonden, deze tref je hieronder aan.

  • Verander de URL van je website
  • Verwijder je site uit Google
  • Verwijder individuele pagina’s
  • Verwijder documenten uit Google
  • Verwijder snippets
  • Verwijder gecachte pagina’s
  • Verwijder een gedateerde of oude (“dode”) link
  • Verwijder een afbeelding uit Google’s Image Search Index

Verwijder je  website

Als je de gehele website wilt verwijderen bij Google of een bepaald deel daarvan niet in de index van Google wilt hebben, kan je een bestand in de root map van je server zetten. Dit is het zogenaamde robots.txt bestand.

Verwijder individuele pagina’s

Als je wilt dat geen enkele robot je website in de index opneemt of dat je alleen wilt dat de eerste pagina geïndexeerd wordt, kan je de robots meta tag in de HTML code opnemen.

Verwijder snippets

Een snippet is een tekstfragment van het zoekresultaat waarin alle zoektermen vetgedrukt zijn. Het stukje geeft gebruikers de gelegenheid om te zien in welke context de zoekresultaten op de webpagina verschijnen, voor er op het resultaat wordt geklikt. Gebruikers zullen op een zoekresultaat klikken dat de meest overeenkomstige tekstfragment bevat.
Als je wilt voorkomen dat Google snippets toont voor jouw pagina’s, gebruik de volgende tag:

Als je tekstfragmenten verwijdert worden ook opgeslagen pagina’s verwijderd.

Verwijder gecachte pagina’s

Google bewaart de tekst van de vele geïndexeerde documenten in een cache. Dit creëert een gearchiveerde, of “gecachte”, versie van een webpagina die door jouw eindgebruikers kan worden opgehaald mocht de originele pagina onbeschikbaar zijn (door tijdelijke onbereikbaarheid van de website). De opgeslagen pagina bevat ook een bericht (boven aan de pagina) om aan te geven dat het een gearchiveerde versie gaat van de originele pagina.

Als je wilt voorkomen dat de zoekmachines je website archiveren, moet je de NOARCHIVE meta tag gebruiken. Plaats de tag in het <HEAD> gedeelte van het document op de volgende manier:

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOARCHIVE">

Als je andere zoekmachine bots toestaat je pagina’s te archiveren, maar alleen Google’s bot wilt weren, gebruik de volgende tag:

<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOARCHIVE">

Opmerking: deze tag verwijdert alleen de “opgeslagen” verwijzing voor de pagina. Google gaat verder met het indexeren van de pagina en toont een tekstfragment.

Let op: Als je denkt dat je aanvraag urgent is, en niet kan wachten tot de volgende keer dat Google jouw website bezoekt, gebruik dan het automatische URL verwijder systeem. Om dit proces te laten werken, moet de webmaster eerst de juiste metatags in de HTML code van de pagina’s zetten.

Verwijder een dode link

Google werkt op regelmatige tijden zijn gehele index automatisch bij. Als het web wordt geïndexeerd en er worden nieuwe pagina’s gevonden, zullen de oude “dode” links verwijderd worden en worden bestaande links automatisch bijgewerkt. Links die verouderd zijn zullen waarschijnlijk uit de index “vervagen” gedurende de volgende indexeer ronde.

Verwijder een afbeelding uit de Google Image Index

Als je een afbeelding verwijderd wilt hebben uit de Google Image Search hebben we jouw of je website webmaster’s hulp nodig. Voeg van de pagina een robots.txt bestand toe aan de root van de server. (Als je deze niet in de root van de server kan plaatsen, plaats het dan op directory niveau.)

Bijvoorbeeld: Als je afbeelding www.jewebsite.nl/afbeeldingen/honden.jpg heet en je wilt niet dat Google honden.jpg indexeert, moet je een bestand maken genaamd www.jewebsite.nl/robots.txt en in dit bestand moet je de volgende tekst plaatsen:

User-Agent: Googlebot-Image
Disallow: /afbeeldingen/honden.jpg
Om alle afbeeldingen van je site uit de index te verwijderen, plaats je het volgende robots.txt bestand in de root van je server:

User-Agent: Googlebot-Image
Disallow: /

Daarnaast heeft Google meer flexibiliteit voor het robots.txt bestand geïntroduceerd door gebruik te maken van de asterisk. Patronen die niet zijn toegestaan kunnen een “*” bevatten voor elke reeks tekens en patronen kunnen eindigen op “$” om het einde van een naam aan te geven. Om alle bestanden van een specifiek bestandstype te verwijderen (bijv. toegestaan .jpg maar geen .gif afbeeldingen) gebruik je de volgende robots.txt omschrijving:

User-agent: Googlebot-Image
Disallow: /*.gif$

Hulp nodig bij het verwijderen?

Ontvang een gratis offerte en wij helpen je met het schrappen van een vermelding bij Google of Bing.

Betaalbaar & Effectief

Wij leveren betaalbare SEO services die snel en effectief zijn.

Heb je professionele
SEO hulp nodig?

Neem contact op met onze product specialisten of maak een afspraak om je vragen te bespreken!

SEO & Online Marketing blog

Het belang van een goede internet verbinding

Het belang van een goede internet verbinding

Een goede internetverbinding is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste is het vandaag de dag noodzakelijk om toegang te hebben…
Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Het maken van een dropshipping winkel met WordPress is niet moeilijk als men weet wat de juiste procedure is. WordPress…
Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Contentmarketing is een must als je jouw doelgroep online wilt bereiken om leads en klanten te genereren. Maar contentmarketing kost…