Waarom zou je Metatags gebruiken

Waarom zou je Metatags gebruiken?

Verbeter je SEO

Laten we eerlijk zijn: Meta tags zijn niet de “ultieme oplossing” om heel snel hoog te scoren bij de zoekmachines.

Scoren bij Google, Bing en op social media kost tijd. En je moet vertrouwen opbouwen. Door het aantal links naar je site, de content en hoe je website is gebouwd spelen allemaal een rol. Ook belangrijk is hoe oud je domeinnaam of website is.

Dat gezegd hebbende:

Metatags zijn gratis en ze helpen

Het hebben van een perfecte titel en description tag zijn een grote factor voor je positie bij de zoekmachines. Doe je dat goed kan dat je veel geld schelen. Je hoeft namelijk niets uit te geven om voor jou belangrijke zoekwoorden te promoten.

Organische zoekresultaten zijn de vermeldingen op de SERP (resultaten pagina van een zoekmachine) die worden weergegeven vanwege factoren zoals relevantie van een zoekterm en geldige SEO-inspanningen (Zoekmachine Optimalisatie) in plaats van vanwege SEM (Zoekmachine Marketing) of bedrog.

Moeite doen om SEO regels zo goed mogelijk na te leven, ook wel white hat SEO of organische SEO genoemd, zijn ontworpen om de SERP-positie van een website te verbeteren zonder te betalen of misleiding. Gewetenloze praktijken, zoals een pagina opvullen met zoekwoorden (keyword stuffing), worden soms Black Hat SEO genoemd.

De postitie van een link op een resultatenpagina is belangrijk. Afhankelijk van de zoekterm maken organische resultaten slechts een klein deel van deze pagina uit. Dit komt vanwege het feit dat betaalde advertenties bovenaan de pagina vertoond worden. Helemaal op een klein scherm, bijvoorbeeld op een notebook, tablet of smartphone, kunnen er slechts één of twee organische resultaten getoond worden.

Gratis Organische Resultaten

Zoekmachines zoals Google en Bing tonen Meta tags in hun zoekresultaten. Facebook en LinkedIn maken gebruik van Metatags. Je hebt dus een directe invloed op de presentatie. En door dat te doen kan je het klikgedrag van je toekomstige klant beïnvloeden.

Het is net als A B C !  Je gaat beginnen met zoeken en dan toets je:

  • (A) bepaalde zoekwoorden in.  Het resultaat dat in beeld komt zijn:
  • (B) de title tag en
  • (C) een korte omschrijving, de description tag.

Dus waarom probeer je het niet uit en ga meta tags gebruiken. Leer hoe je metatags kunt inzetten voor Zoekmachine Promotie.

Starten met Metatags

Eindelijk is je nieuwe website klaar. Maar zonder bezoekers zal je geen geld gaan verdienen met je site.

Als jouw klanten niet weten wie je bent, wat je verkoopt en hoe ze je kunnen vinden … hoe verwacht je dan iets te kunnen verkopen in je online winkel? Wij helpen je om je website te verbeteren en te optimaliseren voor de zoekmachines.

Metatags Gratis SEO Training

Een relevante en interessante tekst zal ervoor zorgen dat je meer kliks naar je website zult gaan krijgen.

Om een succesvolle website te bouwen en te onderhouden is het belangrijk om een toekomstvisie te hebben. Zorg dat je geen kliks gaat missen! Leer meer over Metatags en hoe je ze kunt gebruiken.
Volg onze gratis Training.

Betaalbaar & Effectief

Wij leveren betaalbare SEO services die snel en effectief zijn.

Heb je professionele
SEO hulp nodig?

Neem contact op met onze product specialisten of maak een afspraak om je vragen te bespreken!

SEO & Online Marketing blog

Het belang van een goede internet verbinding

Het belang van een goede internet verbinding

Een goede internetverbinding is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste is het vandaag de dag noodzakelijk om toegang te hebben…
Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Het maken van een dropshipping winkel met WordPress is niet moeilijk als men weet wat de juiste procedure is. WordPress…
Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Contentmarketing is een must als je jouw doelgroep online wilt bereiken om leads en klanten te genereren. Maar contentmarketing kost…