Hoe Moet Je Beginnen Met Metatags

Beginnen met Metatags

Maak effectieve meta tags

Eindelijk is je website klaar. Er zijn heel veel teksten geplaatst en foto’s geupload. Je nieuwe website of webwinkel kan in gebruik genomen worden.

Je denkt er ook al over na om online betalingen te gaan accepteren zodat je klanten gelijk kunnen afrekenen. Nu gaat het grote wachten op de bestellingen en betalingen beginnen.

Overview of all metatags - html metatags source code

Maar zo werkt het niet

Helaas werkt het zo niet in de echte wereld en op internet is het niet anders.

Als je klanten niet weten wie je bent, wat je verkoopt en waar ze je kunnen vinden, hoe verwacht je dan dat ze wat in jouw winkel gaan kopen? Ze weten niet eens waar je winkel staat. Dus zal je moeten beginnen om je website vindbaar te maken bij de zoekmachines zoals Google en Bing. Je wilt dat mensen over je gaan praten op Facebook. Meld je aan op LinkedIn, begin volgers te krijgen op Instagram. En misschien moet je wel een advertentie zetten zodat mensen je gaan leren kennen.

SEO Concurrenten

Je maakt gebruik van een zoekmachine als je op zoek bent naar informatie of als je wilt iets kopen (of je wilt je concurrent voor blijven en je bespioneert zijn internet activiteiten). Binnen een paar seconden is het hele web doorzocht. Waarschijnlijk krijg je veel te veel hits, maar als je de achtergrond informatie leest van een zoekmachine leer je dat het mogelijk is om meer gedetaileerde te zoeken.

Bereid je voor door te bedenken welke informatie je op je website wil gaan zetten. Zoekmachines bepalen of de content die op je site staat goed is dus het is belangrijk om je webpagina te vullen met kwalitatief hoge content en relevante informatie.

Als mensen je site leuk vinden, vindt Google jou leuk

Het kiezen van een geschikte domeinnaam is één van de meest belangrijke dingen om over na te denken als je een website wilt gaan opstarten. Als je de site alleen maar gebruikt om er een logo en een adres op te zetten zullen zoekmachines je site niet opnemen in hun index. Een echte website bestaat namelijk uit meer dan 25 pagina met “echte” content en informatie.

Checklist

Tijd om een overzicht te maken met de belangrijkste punten::

 1. Leg een goede domeinnaam vast
  Het beste is om je bedrijfsnaam als domeinnaam vast te leggen. Door het toevoegen van een lokaal zoekwoord (www.tandartsjanssen-apeldoorn.nl) zal de site beter scoren
 2. Gebruik een CMS om nieuwe pagina’s aan te maken
  Dit bespaart je de tijd en moeite om HTML en PHP code te leren. Eenvoudige plak-en-sleep functionaliteit helpt je om je te richten op wat je op je site gaat zetten en niet de techniek erachter
 3. Maak voor iedere pagina een goede Titel
  Dit is de eerste regel die een bezoeker leest dus zorg dat de titel aantrekkelijk is
 4. Maak voor iedere pagina een unieke meta description tag
  Dit is je zogenaamde Call-To-Action (CTA) en de reden waarom mensen op je link klikken of verder zoeken

Maak Metatags

We leren je de basis principes van Meta tags en hun functie. Snappen hoe je goede Meta tags maakt is essentieel voor de positie van je bedrijfswebsite bij de zoekmachines.

SEO bestaat al meer dan 20 jaar. Vroeger toen we alleen maar Yahoo en Altavista hadden was het leven simpel. Nu hebben we meer dan 2000 ranking factoren. En je moet zorgen dat je ze allemaal toepast. SEO is een dagtaak! Begin met de basis.

Gratis Metatags SEO Training

Een relevante en interessante tekst zal ervoor zorgen dat je meer kliks naar je website zult gaan krijgen.

Om een succesvolle website te bouwen en te onderhouden is het belangrijk om een toekomstvisie te hebben. Zorg dat je geen kliks gaat missen! Leer meer over Metatags en hoe je ze kunt gebruiken.
Volg onze gratis Training.

Betaalbaar & Effectief

Wij leveren betaalbare SEO services die snel en effectief zijn.

Heb je professionele
SEO hulp nodig?

Neem contact op met onze product specialisten of maak een afspraak om je vragen te bespreken!

SEO & Online Marketing blog

Het belang van een goede internet verbinding

Het belang van een goede internet verbinding

Een goede internetverbinding is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste is het vandaag de dag noodzakelijk om toegang te hebben…
Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Het maken van een dropshipping winkel met WordPress is niet moeilijk als men weet wat de juiste procedure is. WordPress…
Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Contentmarketing is een must als je jouw doelgroep online wilt bereiken om leads en klanten te genereren. Maar contentmarketing kost…