Website Onderzoek & Analyse

Website Audit - Site Scan

Elk klein of groot bedrijf met meerdere vestigingen kan groeien en meer klanten aantrekken door gebruik te maken van een SEO strategie. Het begint allemaal met een  uitgebreide website scan.

We kennen de verhalen. Succesvolle websites, iedere dag nieuwe leads en een online shop die veel winst oplevert.

Of het nou Business to Business of Business to Consumer is, uiteindelijk doe je zaken met mensen, people to people, P2P. We helpen je om te bouwen aan een merk dat te vertrouwen is.  Combineer offline en online voor een echte verbinding. Een holistische content marketing benadering.

Hoe gaat zo'n scan in zijn werk?

In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat er een gat is ontstaan tussen aan de ene kant de marketing expert die vooral vaktaal spreekt en de eigenaar van een bedrijf. Imiddels zijn er veel gratis tooltjes en programma’s die je website scannen. Maar laten we eerlijk zijn: als het lampje in je auto aangeeft dat er een motorstoring is ga je toch naar de garage.

Wil je dat de monteur je in detail vertelt wat het probleem is? Of wil je slechts een korte uitleg wat er is, wat hij er aan gaat doen en wat het kost?

Dit voorbeeld hebben we als leidraad gebruikt voor een website scan. In duidelijk Nederlands leggen we uit wat je website nodig heeft om beter te scoren. En om het beter te doen dan je concurrent. Dus hebben we een scan ontwikkeld die dat doet met een aantal duidelijk te volgen onderwerpen:

 • Diepte Onderzoek
  We controleren alles wat er te controleren valt. We beginnen met de homepage en alle andere pagina’s en informatie dat op je site staat.  Je website moet namelijk voor zowel gebruikers als voor de zoekmachines de een goede ervaring en beleving zijn. We denken dan aan een snel ladende website met heel weinig coderingsfouten en geen crawl problemen voor zoekmachines.
 • Metatags
  Zijn alle titles en  description tags ingevuld? En iets wat een robot niet kan: klinken de woorden logisch? Heeft iedere pagina teksten die leiden naar een conversie en is de description waard om op te klikken? Een site die geoptimaliseerd is voor de zoekmachines kan meer bezoekers naar je site trekken die echt geïnteresseerd zijn in wat je schrijft. We checken je website hierop en kijken wat je kunt verbeteren om betere resultaten vanuit de zoekmachines te krijgen.
 • Wat zegt Google hierover?
  Leuk of niet: Google heeft meer dan 2000 punten waar je aan moet voldoen. We onderzoeken hoe goed jouw teksten zijn volgens Google en Bing.
  Dit toont aan hoe populair jouw site is vergeleken met het aantal backlinks die je hebt en hoeveel bezoekers er op je site komen.  Backlinks zijn links naar je website vanaf andere sites op het internet, en links krijgen vanaf goede websites is belangrijk als je beter wilt scoren.
 • Sociaal
  Social media signalen; de statistieken laten je zien hoe vaak je site gedeeld is, hoeveel likes je hebt gehad en hoeveel volgers je hebt. Deze signalen zijn een indicatie van de kwaliteit van de content die je deelt op deze sites.
 • Lokaal
  Het Google My Business team is bezig om meer en meer nieuwe local search functies uit te brengen dan ooit tevoren. has been testing and rolling out more new local search features than ever before. Local search omvat al die handige termen waar het woord lokaal in zit zoals “advocaat bij mij in de buurt”  of “dokter in … (naam van een stad)
 • Mobiel
  Als je website het niet goed doet op mobiel kan dat effect hebben op het aantal bezoekers. Die klikken namelijk direct weg naar een site die wel mobiel geschikt is.

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

We begrijpelijke Website Scan diensten die snel en effectief zijn.

Uitgebreide Site Scan

Je hoeft geen expert te zijn om:

 • Te begrijpen wat je SEO uitdagingen zijn
 • Metatags te updaten
 • Technische problemen aan te pakken
 • Je site mobiel vriendelijk te maken
 • Een Google Scan te snappen
 • Je website te verbeteren
 • Gebruik te maken van een organische zoekstrategie

Bij de website scan zit een stap-voor-stap instructie zodat je gelijk de Metatags kunt aanpassen – zonder daarvoor een expert in te schakelen. Krijg binnen 7-10 werkdagen een volledige rapportage per e-mail toegestuurd. Stel je eigen upgrade opties samen als je een grote website hebt of het rapport sneller wilt ontvangen.​

Heb je professionele
SEO hulp nodig?

Neem contact op met onze product specialisten of maak een afspraak om je vragen te bespreken!

SEO & Online Marketing blog

Het belang van een goede internet verbinding

Het belang van een goede internet verbinding

Een goede internetverbinding is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste is het vandaag de dag noodzakelijk om toegang te hebben…
Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Het maken van een dropshipping winkel met WordPress is niet moeilijk als men weet wat de juiste procedure is. WordPress…
Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Contentmarketing is een must als je jouw doelgroep online wilt bereiken om leads en klanten te genereren. Maar contentmarketing kost…