Social Media

Social Media

De positie van je website

Social Media kan je helpen met de SEO van je website. Google heeft bevestigd dat inhoud en inkomende links twee van de meest belangrijke factoren zijn voor de postitie waar je website staat in de zoekresultaten.

Social media helpt je jouw content te promoten. Eén van de meest belangrijke functies van social media is het delen van je content. Het biedt je de mogelijkheid om relevante content te promoten door gebruik te maken van nieuws kanalen en het te delen met jouw doelgroep. Zo geef je jouw bedrijfsnaam een boost.
Gebruik social media ook voor link building:

  • vermeld een link naar je website in je social media profiel
  • deel al je content via social media

Zo was het ... in 2014 🙂

In 2014 bracht Matt Cutts van Google (tegenwoordig werkt hij bij de US Digital Service) een video uit waar in gezegd werd dat sociale signalen, getallen van Facebook likes en Volgers op Twitter die de authoriteit en invloed van een profiel aangeven, geen invloed hadden op je positie in de zoekresultaten.

Deze uitspraak maakte dat marketeers ineens anders naar dingen moesten gaan kijken; ze hadden namelijk aangenomen (heel begrijpelijk overigens – meer daarover hieronder) dat sociale signalen die in Google’s zoek algoritme waren verwerkt een indicatie waren van vertrouwen en kwaliteit.

Echter, de resultaten leken aan te tonen dat, hoewel sociale signalen geen directe factoren waren, ze wel invloed hadden op je site’s SEO.

22% boost

In 2018 deed Hootsuite onderzoek waarbij ze de SEO resultaten van artikelen met en zonder sociale promotie getest hebben. Wat bleek? Artikelen die veel op social media gedeeld waren bleken tijdens de duur van het experiment een boost van 22% te hebben gehad.

Linkedin Tags

Business SEO

Door je profiel op LinkedIn te optimaliseren bouw je aan connecties met enkele van de besten en slimsten uit je branche en daarmee trek je ideale klanten naar je profiel en inbox aan.

Van het optimaliseren van je profiel tot het posten van content en betrokkenheid, hier vindt je alle informatie hoe je je LinkedIn profiel kunt veranderen in een brand-building, lead-generating machine.

LinkedIn tags zijn belangrijk voor SEO
Facebook tags zijn belangrijk voor je SEO

Facebook Tags

Mix wat zoekwoorden door je pagina

Zoek- of focuswoorden zijn essentiële elementen als je SEO gaat toepassen op je Facebook pagina en je moet ze strategisch inzetten.

Bij “strategisch” bedoelen we dat je moet voorkomen dat je gebruik maakt van keyword stuffing (je site volzetten met alleen maar zoekwoorden), maar zorgvuldig zoekwoorden gaat toevoegen op je pagina in:
  • Over Ons gedeelte
  • In de Description
  • Headline
  • Afbeeldingen
  • Notitites
  • Updates

Twitter Tags

SEO met slechts 140 karakters

Probeer wat je communiceert consistent te houden door gebruik te maken van dezelfde zoekwoorden op die je ook op je website gebruikt. Vergeet niet dat hashtags de rol van zoek- of focuswoorden voor Twitter spelen; ze verbeteren dat je bericht beter zoekbaarheid is en helpen mensen jouw content te vinden.

Zet daarom de meest essentiële zoekwoorden om in hashtags, want dankzij hen wordt elke tweet weergegeven in een Twitter-zoekopdracht voor een specifiek onderwerp en in de Trends-feed van Twitter.

Twitter tags zijn belangrijk voor SEO

Betaalbaar & Effectief

Wij leveren betaalbare SEO services die snel en effectief zijn.

Heb je professionele
SEO hulp nodig?

Neem contact op met onze product specialisten of maak een afspraak om je vragen te bespreken!

SEO & Online Marketing blog

Het belang van een goede internet verbinding

Het belang van een goede internet verbinding

Een goede internetverbinding is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste is het vandaag de dag noodzakelijk om toegang te hebben…
Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Hoe bouw je in 6 eenvoudige stappen een Dropshipping winkel met WordPress

Het maken van een dropshipping winkel met WordPress is niet moeilijk als men weet wat de juiste procedure is. WordPress…
Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Starten met contentmarketing, zo doe je dat!

Contentmarketing is een must als je jouw doelgroep online wilt bereiken om leads en klanten te genereren. Maar contentmarketing kost…