Meta Tags Voorbeelden

Metatags Voorbeelden

Voorbeelden hoe je metatags maakt

Heb je een klein beetje verstand van broncode en HTML dan kan je in theorie zelf metatags in de bron van je pagina typen. Heb je hier nou geen ervaring mee, begin dan eenvoudig aan de hand van het onderstaande voorbeelden. Deze HTML voorbeelden zijn zo gemaakt dat je de HTML snapt

Meta tags zet je in het HEAD gedeelte in de broncode van je website. We beginnen heel eenvoudig door de belangrijkste tag erin te zetten, de titel en de description tag. Bekijk de voorbeelden hieronder.

Overview of all metatags - html metatags source code

Simpel beginnen

In ons voorbeeld beginnen we met de meest simpele HTML. De titel en wat tekst. Als je in de broncode van iedere pagina kijkt, zie je deze basis HTML codes. We gebruiken gekleurde letters in dit voorbeeld zodat het makkelijker te lezen is. De kleuren hebben geen effect of invloed op de resultaten bij de zoekmachines.

Stsp 1 – Pas de titel aan in de broncode – HTML Title Tag

De eerste zin die je als resultaat ziet en aanklikt bij de zoekmachines is de titel. Zorg dat de titel kort en informatief is.

Stap 2 – Voeg een relevante omschrijving toe – meta description tag

De description tag zijn de zinnen die onder iedere titel bij Google, Bing en andere zoekmachines staat. De zoekmachines tonen de description (omschrijving) die jij in je meta tags hebt aangemaakt, dus het is belangrijk dat je voor iedere pagina op je site een relevante omschrijving maakt.

Stap 3 – Zorg ervoor dat je site werkt op mobiel

In de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat het multi-screen web de toekomst had (de gemiddelde internet gebruiker gebruikt verschillende apparaten). Mobiele apps zijn populair, maar veel mensen bezoeken nog steeds een website op hun mobiele telefoon en tablet. Zorg er dan ook voor dat je website adaptive is, maar op zijn minst responsive.

Stap 4 – Alles samen laten komen

Zonder twijfel moet een website goede informatie verstrekken. Als relevante teksten schrijven nou niet jouw ding is, huur dan een SEO tekstschrijver in die je kan helpen om relevante teksten te schrijven die makkelijk te lezen zijn. Als je er gelijk goede zoekwoorden in verwerkt wordt je site beter gevonden.

Metatags Generator

Metatags maken is niet moeilijk maar om het jou gemakkelijk te maken bieden we deze gratis meta tags wizard of generator aan.

Door alle veldjes van de code generator/wizard in te vullen maak je perfecte meta tags. Deze meta tags kan in de HTML of PHP broncode van je pagina zetten. Probeer de Metatags Generator nu gratis.

Metatags Gratis SEO Training

Een relevante en interessante tekst zal ervoor zorgen dat je meer kliks naar je website zult gaan krijgen.

Om een succesvolle website te bouwen en te onderhouden is het belangrijk om een toekomstvisie te hebben. Zorg dat je geen kliks gaat missen! Leer meer over Metatags en hoe je ze kunt gebruiken.
Volg onze gratis Training.

Betaalbaar & Effectief

Wij leveren betaalbare SEO services die snel en effectief zijn.

Heb je professionele
SEO hulp nodig?

Neem contact op met onze product specialisten of maak een afspraak om je vragen te bespreken!

SEO & Online Marketing blog

3 Trends in cyberbeveiliging die belangrijk zijn voor ondernemers

3 Trends in cyberbeveiliging die belangrijk zijn voor ondernemers

Cyberbeveiliging is voortdurend in ontwikkeling. De strijd tussen hackers en beveiligingsleveranciers is elkaar de loef proberen af te steken, waardoor…
De vijf belangrijkste SEO strategieën van 2022

De vijf belangrijkste SEO strategieën van 2022

In de basis blijft SEO hetzelfde. Er zijn echter ook regelmatig veranderingen in de algoritmes en technologieën van zoekmachines. Voor…
Professionele vertalingen zijn een must voor jouw organisatie

Professionele vertalingen zijn een must voor jouw organisatie

Ondernemen en handel vinden steeds vaker op een internationaal niveau plaats. Het Nederlands is dan natuurlijk beperkt te gebruiken en…